Голово шоу на Колежа! Ботев победи Локо (София) с 6:0

Отборът на Ботев (Пловдив) записа гръмка победа с 6:0 над Локомотив (София).

Срещата от 15-ия кръг на Първа Лига се игра на стадион „Христо Ботев“. Въпреки ранния час, „канарчетата“ получиха солидна подкрепа от трибуните на „Колежа“ през всичките 90 минути.

Двубоят беляза 600-ия мач на капитана на отбора Ивелин Попов в професионалната му кариера, както и 2-та гола на Антоан Бароан, който се превърна в най-резултатния чужденец в клубната история с 26 попадения.

„Канарчетата“ започнаха да диктуват темпото още в първите минути на срещата. В 5-ата минута Антоан Бароан откри резултата след разбъркване в наказателното поле на столичните “железничари“ топката се озова във французина и той на празна врата вкара за 1:0.

В 12-тата минута, Ботевистите отбелязаха второ попадение. Антоан Бароан напредна отляво и намери Акере, който от движение с техничен удар удвои аванса. Настоятелните деиствия на играчите на Душан Керкез продължиха, като в основни лица се превърнаха Самуел Акере и Антоан Бароан. 

В 43-тата минута „жълто-черните“ получиха дузпа за нарушение срещу Антоан Конте. Зад топката застана капитанът Ивелин Попов, който с хладнокръвен удар ознаменува рождения си ден с попадение – 3:0.

Втората част на мача започна отново с атакуващи действия на Ботевистите. След изпълнение на корнер се получи кратко разбъркване в наказателното поле, топката се озова в Атанас Чернев, който стреля високо над вратата. В 54-ата минута Карлос Франса от Локомотив (София) успя да преодолее отбраната ни и стреля от малък ъгъл, но Хидайет Ханкич бе на позиция и отби топката.

В 57-та минута Ботев стигна и до четвърто попадение. Антоан Бароан задържа топката, залъга бранителите и пусна наляво към Уме Емануел, който с мощен и прецизен удар простреля Гайе за 4:0.

В 63-тата минута красиво разиграване между Попов и Акере накара публиката да стане на крака. В 66-ата минута многоходова атака доведе до пети гол за „канарчетата“. Извеждащ пас на Акере намери Антоан Бароан, а французинът с удар покрай Гайе вкара за 5:0.

Головете не спряха. В 78-та минута Ивелин Попов намери Самуел Акере който се озова сам срещу вратаря на Локомотив, но успя с лекота да го преодолее и отбеляза за крайното 6:0 в мача.

 

Източник: www.botevplovdiv.bg