ЦСКА 1948 победи Левски в дербито!

ЦСКА 1948 победи Левски с 1:0 в мач от XVI кръг на efbet Лига.

Това бе втора победа за Армейците над съперника през този сезон.

Армейците бяха по-активни в дебютните минути на двубоя. Ивайло Чочев изведе Георги Русев зад гърба на отбраната на Левски в 8-ата минута. Нападателят на ЦСКА излезе очи в очи с Пламен Андреев и стреля, но вратарят на "сините" отрази. Последва добавка от страна на Русев, но топката премина над напречната греда, а и страничният арбитър вдигна флага си за засада.

Георги Русев отново бе изведен с дълго подаване зад гърба на отбраната на Левски в 11-ата минута. Нападателят на домакините потърси близкия ъгъл на вратата на "сините", но Пламен Андреев се намеси, а и отново бе вдигнат флага за засада.

Роналдо комбинира с Марин Петков, който си нагласи топката на левия крак и отправи мощен изстрел към горния десен ъгъл, но Наумов се намеси по блестящ начин и изби в 26-ата минута.

Георги Русев центрира от стачино положение в 30-ата минута в наказателното поле на "сините", където Симеон Петров се извиси над Хосе Кордоба и стреля с глава, но неточно.

Педриньо откри резултата, след страхотен далечен изстрелв 60-тата минута.

Георги Русев излезе на чиста позиция в наказателното поле на Левски в 70-ата минута, след като получи топката от Парвиз Умарбаев. Ударът на българския национал обаче не затрудни Пламен Андреев, който улови топката.

В 70-тата минута Антонио Вутов бе изгонен с директен червен картон.

В петата минута от добавеното време Даниел Наумов отрази изстрел на футболист в синьо и така ЦСКА 1948 спечели дерби мача.

 

Източник: www.cska1948.bg