ЦСКА 1948 победи Хебър като гост

ЦСКА 1948 се наложи над Хебър с 3:1 в мач от 19-ия кръг в efbet Лига.

Първото по-опасно положение бе на сметката на ЦСКА 1948.

В 7-ата минута след центриране от корнер от страна на Георги Русев, Елитон се извиси над всички и стреля с глава, но Матвей Игонен отрази. Антонио Вутов се опита да направи добавка, но направи нарушение срещу стража на Хебър.

ЦСКА успя да порази вратата на Хебър в 19-ата минута, когато Педриньо напредна през центъра и направи страхотно дълго подаване за Георги Русев, който бе изпуснат и Роберт Мазан. Нападателят на "червените" стреля с глава от движение, не оставяйки никакви шансове на Матвей Игонен да отрази.

Олексий Збун се опита да изненада Генадий Ганев с удар от средна дистанция в 21-ата минута. Топката обаче прелетя над напречната греда на вратата на ЦСКА1948 .

"Червените" пропуснаха златна възможност да удвоят аванса си в 41-ата минута, когато Антонио Вутов напредна отдясно и сви топката за Ивайло Чочев, който шутира с първото си докосване, но Игонен бе добре пласиран и успя да отрази.

Георги Николов се бе озовал по дясното крило и центрира на втора греда, където Роберт Мазан овладя топката и стреля, но Чочев се хвърли на шпагат и блокира изстрела на футболиста на Хебър в 44-ата минута.

В първата минута на добавеното време Неделко Пишчевич изведе Георги Русев зад гърба на отбраната на "гробарите". Футболистът на ЦСКА 1948 излезе очи в очи с Матвей Игонен, но ударът му не бе в очертанията на вратата.

ЦСКА продължи да бъде по-активен от своя противник в старта на второто полувреме. В 53-ата минута Георги Русев центрира от корнер на втора греда, където Елитон стреля с глава, а Ивайло Чочев бе на правилното място в точни момент, за да промени траекторията на топката, пращайки я в мрежата.

ЦСКА остана с човек по-малко на терена в 57-ата минута, след като Генадий Ганев излезе неразчетено и събори Олексий Збун, който излизаше на чиста позиция на границата на наказателното поле. Първоначално Георги Давидов подмина ситуацията, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР, главният арбитър изгони стража на "червените".

Роберт Мазан стреля ниско по тревата от прекия свободен удар, а току-що влезлият Даниел Наумов се намеси рутинно в 63-ата минута.

ЦСКА стигна и до трети гол, въпреки че бе с 10 души на терена. В 68-ата минута Ивайло Чочев изненадата защитната линия на Хебър и изведе Педриньо зад гърба на отбраната на домакините. Бразилецът остана очи в очи с Игонен и порази целта.

Стилиян Тисовски овладя топката с гръб към вратата и отклони топката към Георги Николов, който не се поколеба и с първото си докосване стреля към долния десен ъгъл, за да върне едно попадение за Хебър в 78-ата минута.

Марсел Канади проби през центъра и шутира от границата на наказателното поле на гостите в 84-ата минута. Топката обаче прелетя на сантиметри над напречната греда на вратата, пазена от Даниел Наумов.

Георги Николов овладя рикоширала топка в наказателното поле на ЦСКА и стреля от близко разстояние в 87-ата минута, но Наумов бе добре пласиран да отрази.

 

Източник: www.cska1948.bg