"Ботев" Пд допусна загуба на рестарта на шампионата

Отборът на Ботев (Пловдив) допусна поражение с 2:1 от Крумовград в първия си двубой от пролетния дял на първенството в efbet Лига. Срещата от XXI-ия кръг на Първа Лига се игра на Футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“.

Ботевистите получиха солидна подкрепа от своите фенове които изпълниха трибуните на клубната база в съботния ден.

В 6-тата минута на мача след чудесно солово изпълнение, Крумовград поведе в резултата чрез Александър Колев. Нападателят простреля вратата на Матвей Игонен с топовен удар от далечна дистанция за 1:0.

„Жълто-черните“ имаха страхотен шанс да изравнят само минута след получения гол. Антонио Перера стреля, а вратарят на Крумовград Янко Георгиев направи добро спасяване. След това топката намери нахлуващия Николай Минков, но той не успя да нанесе добър удар, а топката срещна гредата и излезе.

В 23-тата минута на двубоя капитанът Ивелин Попов изведе с чудесен пас Георги Николов – той изпревари Янко Георгиев, който фаулира нападателя. Зад бялата точка застана Георги Николов който успя да реализира официално дебютното си попадение с екипа на Ботев и изравни резултата – 1:1. До края на първата част резултатът остана непроменен.

Втората част започна с натиск на ботевистите. В 65-тата минута, влезлия от скамейката и правещ официален дебют за Ботев Ехие Укаки отне топката и изведе Самуел Акере, който с едно докосване успя да проедолее Янко Георгиев и да отбеляза във вратата му. Веднага обаче прозвуча сигнал за засада и попадението бе отменено от главния съдия Георги Кабаков.

В 77-та минута капитанът на тима Ивелин Попов напредна, бе съборен, но не последва нарушение. Топката стигна до Акере, който центрира, а Мартин Секулич вкара с глава – и това попадение не бе зачетено след дълга проверка с ВАР.

Официален дебют с „жълто-черните“ записа 17-годишният талант от ДЮШ – Велиян Видолов, който влезе в игра в 87-та минута.

Следващата среща за Душан Керкез и играчите на Ботев е в петък, 23 февруари от 17:30ч. срещу тима на Етър (Велико Търново) на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

 

Изтоник: www.botevplovdiv.bg