ЦСКА 1948 е на бараж след победа над Славия

ЦСКА се наложи над Славия с 2:0 на стадион „Александър Шаламанов“ в мач от последния 36-и кръг в четворката в efbet Лига.

Педриньо даде аванс на „червените“ в 5-ата минута, а Никола Илиев удвои преднината в 63-ата минута.

ЦСКА започна ударно двубоя, като още в 5-ата минута възпитаниците на Валентин Илиев успяха да поведат. Педриньо бе изведен по перфектен начин с дълго подаване зад гърба на отбраната на Славия. Бразилецът изпревари Ертан Томбак, овладя с първото си докосване и шутира с второто, изпращайки топката между краката на Светослав Вуцов.  

Денислав Александров напредна през средата и навлезе в наказателното поле в 9-ата минута. Халфът отклони вляво за Ертан Томбак, който подаде успоредно на голлинията за Мартин Сораков. Бранител на ЦСКА обаче изпревари нападателя на Славия и изби топката.

Само минута по-късно Исак Соле центрира в наказателното поле на гостите, където Роберто Райчев засече с глава, но топката премина покрай левия страничен стълб на вратата, пазена от Петър Маринов.

Педриньо изведе Евгений Сердюк в 12-ата минута, като нападателят комбинира на двойно с Неделко Пишчевич, след което прехвърли Вуцов, но топката рикошира в напречната греда. Последва добавка от страна на Бирсент Карагарен, който прати топката в мрежата. Голът обаче не бе зачетен заради засада на Сердюк при първоначалното подаване на Педриньо към него.

Ертан Томбак получи топката по дясното крило, след което центрира към Мартин Сораков, чийто удар бе блокиран от Теодор Иванов. Последва добавка от страна на Денислав Александров, който обаче стреля неточно в 25-ата минута.

Куентин Зеедорф отправи удар от далечна дистанция в 33-ата минута, но не намери очертанията на вратата на ЦСКА.

Бирсент Карагарен се възползва от колебание в действията на Мартин Георгиев и отправи удар от близка дистанция в 39-ата минута, но топката премина покрай левия страничен стълб на вратата на Славия. 

Ертан Томбак изведе Александров на чиста позиция в наказателното поле на гостите, крилото на Славия потърси близкия ъгъл, но Петър Маринов демонстрира страхотен рефлекс и отрази в 41-вата минута.

Само минута по-късно на другия край на терена Карагарен отправи мощен удар ниско по тревата към вратата на "белите". Светослав Вуцов обаче на свой ред показа на какво е способен, отразявайки с крак.

В първия четвърт час от второто полувреме на двубоя темпото бе ниско, като логично чистите положения пред двете врати липсваха.

Симеон Василев напредна по лявото крило и сви топката за Никола Илиев, чийто удар обаче не намери очертанията на вратата на Славия в 61-вата минута.

ЦСКА направи сериозна крачка към победата и затвърждаването на седмата си позиция, след като успя да удвои преднината си в 63-ата минута. Неделко Пишчевич получи топката в средата и изведе Никола Илиев. Младежкият национал направи едно лъжливо движение и с удара си преодоля Светослав Вуцов за втори път.

Тони Тасев стреля от далечна дистанция в 78-ата минута, но топката премина на сантиметри от десния страничен стълб на вратата на ЦСКА.

Педриньо пропусна златна възможност да сложи окончателната точка на спора в 82-рата минута. Реян Даскалов проби отдясно, като комбинира с Антонио Вутов, който остава топката за бразилецът, който от своя страна стреля от границата на наказателното поле, но топката срещна десния страничен стълб на вратата.

 

Източник: www.cska1948.bg