ЦСКА-София загуби баража за участие в Европейските турнири

ЦСКА-София загуби с 0:2 баража за класиране в Еропейските турнири, игран на Националния стадион "Васил Левски", с начален час 20:00 часа.

Точни за гостите бяха Талис (30') и Педриньо (53').

Първият четвърт час на срещата започна със сериозен натиск и преимущество на "червените", които отправиха няколко опасни изстрела към противниковата врата чрез Сейни Санянг, Джонатан Линдсет и Тобиас Хайнц.

В 30-ата минута обаче гостите откриха резултата, а точен бе Неделко Пишчевич, който засече центриране на Талис.

Възпитанците на Стамен Белчев реагираха мигновено и изравниха резултата, но гол с глава на Християн Петров бе отменен след засада. Минути преди края на първото полувреме Димитър Евтимов се намеси на два пъти по страхотен начин, парирайки удари на Радослав Кирилов и Талис. Почивката дойде при гол аванс за гостите.

За съжаление, малко след началото на втората част, гостите от Бистрица поведоха с 2:0. Второто попадение бе дело на Педриньо, който отбеляза директно от пряк свободен удар.

Стамен Белчев реагира, извършвайки двойна смяна. В игра се появиха Георги Чорбаджийски и Иван Турицов, които замениха Амос Юга и Сейни Санянг. В 65-ата минута Улаус Скаршем преодоля пресоналния си пазач и стреля мощно в близкия ъгъл на вратата, но изстрелът му мина над напречната греда.

Десетина минути преди края на мача Тобиас Хайнц отстъпи своето място на Станислав Шопов. До края на срещата "армейците" установиха по-трайно владение на топката в опит да върнат интригата в двубоя, а Георги Чорбаджийски стреля неточно от границата на наказателното поле.

Неприятни сцени белязаха финала на мача, след като фенове на "червените" нахлуха на терена и срещата бе прекратена за кратко. Двубоят бе подновен, а в редиците на "червените" бе извършена още една промяна, след като Петко Панайотов замени Марселино Кареасо. В заключителните минути Димитър Евтимов направи няколко отлични спасявания. Така мачът завърши при резултат 0:2 в полза на гостите от Бистрица.

В програмата на ЦСКА-София следва близо двуседмична почивка, след която футболистите на "червените" ще подновят тренировки в подготовка за новия сезон в Първа лига.

 

Източник: www.cska.bg