Ботев Вр мина през рулетката на дузпите и оцеля в Ефбет лига

Ботев запази елитния си статут, след като победи Марек Дупница в баража за Първа лига.

Мачът бе изключително драматичен и завърши с изпълнение на дузпи. В редовното време срещата завърши 1:1, а резултатът не се промени и след продълженията. Мартин Смоленки изведе нашия отбор напред с красив гол в 50-ата минута, но Александър Близнаков изравни в 83-ата минута. При изпълнанието на дузпите футболистите на Ботев показаха по-здрави нерви и спечелиха с 4:2.

В 14-ата минута Даниел Генов пусна към Спас Георгиев, който отправи удар, но той бе неточен.

В 17-ата минута Марек допусна сериозна неточност в защита. Това позволи на капитана Браян Переа да влезе в наказателното поле и да потърси удар. Отличната намеса на вратаря Константин Костадинов предотврати сигурен гол.

В 29-ата минута Костадинов се отчете с поредна важна намеса след удар с глава на Меси Биатумусока. Той изби топката в корнер, от който Ботев Враца удари горната греда чрез Даниел Генов. Още една греда спаси гостите в следващата атака на Ботев, който Браян Мендоса стреля по земя.

В началото на втората част Ботев поведе. Мартин Смоленски стреля страхотно извън наказателното поле и отбеляза за 1:0.

В 83-ата минута Марек Дупница изравни резултата. След грешка на Браян Мендоса Александър Близнаков стигна до топката и прехвърли Красимир Костов за 1:1.  

След изравнителното попадение на гостите момчетата на Ботев Враца се хвърлиха с всички сили да търсят победата.

В последната минута на редовното време Браян Переа пусна към Марко Мажуга, но Константин Костадинов излезе, за да пресрещне футболиста на Ботев Враца и да му попречи да отправи точен изстрел.

В 94-ата минута Даниел Генов получи от Браян Переа, но Костадинов отрази удара му.

В началните минути на продълженията Мартин Христов подари топката на Любомир Костов, който обаче стреля неточно. В 99-ата минута Краси Костов направи спасяване след удар на Каймакански. Минута след това Николай Ганчев напредна по фланга с топка в крака, но завършващият му удар не намери целта.

Гостите останаха с човек по-малко в 110-ата минута, когато Веселин Любомиров получи втори жълт и респективно червен картон.

В 117-ата минута Костадинов блесна с две спасявания. След центриране от корнер Переа стреля и бе отказан от вратаря на Марек, а след това улови топката и при изстрел от близо на Мажуга.

ДУЗПИТЕ

Първи отбеляза Браян Переа, а след това Красимир Костов спаси удара на Александър Близнаков. Ласана Ндиайе отбеляза втората дузпа за Ботев, а Николай Ганчев вкара за Марек. Даниел Генов също бе точен, а Боян Стойнев от дупничани изпрати топката в аут. Константин Костадинов обаче отрази удара на Стефан Велев, а Христо Каймакарнски отбеляза. Мартин Смоленски обаче бе точен с последната дузпа, което донесе успеха на Ботев. 

 

Източник: www.botev-vratsa.com