"Ботев" Пд победи Берое с 4:1

Отборът на Ботев (Пловдив) победи с категоричното 4:1 тима на Берое (Стара Загора). Срещата от 12-ия кръг на Първа Лига се игра на стадион "Христо Ботев".

Над всички за "канарчетата" бе Антоан Бароан, който отбеляза хеттрик, а две от попаденията му бяха реализирани от дузпи. Другият голмайстор за Ботев бе капитанът на отбора Ивелин Попов, който оформи и крайния резултат. За Берое точен бе Джани Политино.

В 4-тата минута "жълто-черните" имаха добра възможност за изстрел от разстояние, но топката мина встрани от вратата на Берое. Първото чисто положение бе за "заралии" в 18-ата минута. Центриране отдясно свари неподготвена отбраната на Ботев, Трибуле засече с глава от чиста позиция, но покрай вратата.

В 21-ата минута Балоянис изпълни корнер, като центрира добре в наказателното поле, където Фаустас бе оставен непокрит. "Литовецът" стреля с глава, но насочи удара си право в ръцете на вратаря на Берое.

В 35-тата минута Ботев получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар след нарушение на капитана на Берое Божидар Пенчев. Антоан Бароан се нагърби с изпълнението и безпогрешен изведе "канарчетата" напред в резултатa.

В добавеното време на първата част, Леандро Годой от Берое напредна чудесно с топка в крака, като опита късмета си от сериозна дистанция, но топката се отклони от десния страничен стълб на Кайзер.

Втората част започна по страхотен начин за играчите на Душан Керкез. Топката намери Антоан Бароан, който с мощен удар от над 20-метра стреля и вкара във вратата на Берое за 2:0.

В 64-тата минута вратарят Хуан Лунгарсо от Берое игра с ръка извън наказателното поле, като това му донесе директен червен картон и остави отбора си с 10 човека. В 70-тата минута Енцо Ойос от Берое извърши нарушение, като игра с ръка и бе отсъдена отново дузпа, която Антоан Бароан отбеляза и оформи своя хеттрик в двубоя.

В 85-тата минута Джани Политино от Берое получи добра топка на границата на наказателното поле, като веднага стреля - Берое намали резултата на 3:1. След по-малко от 3 минути, Ботев отвърна и тотално сложи край на амбициите на "заралии". Капитанът на отбора Ивелин Попов напредна и с хубав удар от границата на наказателното поле отбеляза във вратата на Берое за крайното 4:1 в срещата.