"ЦСКА-София" и "Етър" завършиха наравно

"ЦСКА-София" и "Етър" завършиха наравно 2:2 в мач от осмия кръг на Efbet лига, игран на стадион "Ивайло" във Велико Търново пред страхотна атмосфера по трибуните.

Червените привърженици бяха разположени в секторите "Г" и "В" и превъзхожада тези на домакините, както като численост, така и като подкрепа, която оказваха на своите любимци по време на двубоя. В 3-ата минута целият стадион скандира името на непрежалимия Трифон Иванов, който е носил екипите и на двата отбора.

Армейците започнаха с натиск към вратата на Господинов и в 10-ата минута Томи Юрич прати топката в мрежата, но главният арбитър отмени попадението поради засада. Само две минути след това Владимир Вълков отсъди дузпа в полза на домакините за игра с ръка на Матей след остро центриране по земята на Боруков. Милчо Ангелов се нагърби с изпълнението и успя да открие резултата. Червените реагираха мигновенно и Санкаре стреля силно извън наказателното поле, а Пехливанов спря кълбото с ръка около границата на наказателното поле, но реферът прецени, че нарушението е извън пеналта и отсъди пряк свободен удар, които бе изпълнен от Тиаго, но изстрелът му се отби от стената и излезе в корнер. В 20-ата минута и Кери стреля от фаул но над гредата. След още 10 минути Санкаре нацели дясната греда след туповен шут. В 41-ата минута Мазику бе изведен отлично от Греъл Кери сам срещу вратаря, но не съумя да го преодолее. Буквално секунди преди почивката, при една от редките си контраатаки домакините успяха да отбележат втори гол чрез Ферейра и така се оттеглиха към съблекалните с аванс от 2:0.

На полувремето старши треньорът на "ЦСКА-София" Стамен Белчев пусна в игра Георги Йомов на мястото на Жул Кейта. През втората част армейците излязоха пределно мобилизирани и наложиха тотален натиск спрямо своя опонент. В 62-ата минута Тиаго Родригез се възползва от едно неразбирателство в отбраната на домакините и хладнокръвно реализира за 1:2. Секунди по-къдно отново потугалецът прехвърли Господинов, но кълбото се отби от левия страничен стълб, а малко преди това бе отсъдена засада. Последва тежка контузия на Пламен Гълъбов, който бе заменен принудително от новото попълнение Тибо Вион. В игра за армейците през втората част се бяха появили Ахмедов, Белтраме и Юга. До края на срещата играта бе изцяло пред вратата на домакините, които се отбраняваха с всички налични футболисти в собствената си половина. В последната минута Яни Пехливанов извърши грубо нарушение срещу Мазику и получи заслужен втори жълт и съответно червен картон. Зад топката застана Тиаго, който центрира остро, вратарят на домакините се намеси неубедително и Ахмедов изравни резултата. До края на мача армейците пропуснаха няколко положения да обърнат изхода на двубоя и по този начин той завърши при равенство 2:2.

В следващия кръг ЦСКА посреща Берое на стадион "Българска армия".

 

Източник: www.cska.bg