„Левски“ победи с 2:1 „Пирин“ (Благоевград) в учебна игра

„Левски“ победи с 2:1 „Пирин“ (Благоевград) в учебна игра на стадион „Георги Аспарухов“ в неофициалния дебют на новия треньор на столичани Николай Костов.

„Сините“ поведоха в първата минута с гол на Преслав Бачев след асистенция на Асен Митков. Гостите изравниха в 27-ата минута чрез Даниил Кондраков. Гол на Рикардиньо в 58-ата минута не бе признат заради засада. Бразилецът обаче донесе успеха с попадение в последната минута.

В 32-рата минута Жереми Петрис бе изведен на десния фланг, пусна пас към Антоан Стоянов, който стреля от дистанция, но Максим Ковальов се намеси добре и изби в корнер.

Минута след това Антоан Стоянов комбинира с Цунами, бразилецът шутира от дистанция, а топката излетя в аут.

До края на първата част до повече интересни положения не се стигна.

В 55-ата минута Рикардиньо нанесе удар от дистанция, който бе блокиран и топката излезе в корнер, от който не последва опасност за вратата на благоевградчани.

„Левски“ организира добра атака в 58-ата минута, Ивелин Попов нанесе изстрел, който бе спасен от вратаря, Рикардиньо вкара с добавката, но попадението на бразилеца не бе признато за засада.

Минута след това "сините" отиграха заучено пряк свободен удар и Попов пусна за Джавад Ел Джемили, който нанесе удар в аут.

В 69-ата минута Ел Джемили стреля с левия крак в аут, след като проби отдясно.

Четвърт час по-късно Келиан ван дер Каап пробва късмета си от дистанция, но ударът му премина встрани от вратата.

В 85-ата минута след разбъркване от ъглов удар Нейтън Олдър нанесе хубав удар, който бе отразен от Марио Кирев.

Четири минути по-късно Уелтон проби в наказателното поле и бе съборен от Влади Ласков, за което бе отсъдена дузпа. С изпълнението се нагърби Рикардиньо, който бе точен за 2:1.

 

Източник: www.levski.bg