"Ботев" Пд загуби от "Левски" с 1:3

Ботев (Пловдив) загуби с 1:3 от Левски (София). Срещата от 2-ия кръг на Първа лига се игра на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

Въпреки желанието на двата тима за по-късен час, мачът се игра при изключително високи температури, които попречиха за по-голямо зрелище под тепетата.

Ботевистите допуснаха много елементарни грешки в защита, които бяха наказани от "синьото" нападение. Секулич реализира попадението за Ботев, което е първо на реновирания стадион "Христо Ботев".

През първата част голове не паднаха. В 11-ата минута Красиан Колев се озова на отлична позиция в наказателното поле и стреля необезпокояван с глава, но Пламен Андреев спаси.

Две минути по-късно красив удар на Етоо бе избит от Андреев. Последва по един точен удар от Джемили и Уме, които не затрудниха вратарите.

Втората част стартира равностойно, но гостите откриха след безумна грешка в "жълто-черната" отбрана. В 55-ата минута Пунчец сбърка фатално, фаулирайки Рикардиньо в наказателното поле, а от бялата точка бразилецът вкара за 0:1.

Това попадение пречупи пловдивчани, а гостите взеха инициативата. В 75-ата минута Джемили бе оставен да напредне в половината на Ботев и с премерен удар се разписа за 0:2.

В 82-ата минута, след кратко разбъркване, Мартин Секулич реализира за 1:2. Този гол взриви трибуните, но това не се отрази на играта на "канарчетата" и гостите много бързо стигнаха до трети гол.

В 86-ата минута Джемили вкара гол-копие на първото си попадение и след като напредна с удар от средна дистанция фиксира крайния резултат - 1:3.

 

Изтоник: www.botevplovdiv.bg